Biografie Geert De Puysseleyr

Geert De Puysseleyr, de rijzende ster onder de Vlaamse modeontwerpers, installeert zich momenteel in het centrum van Nijlen.

Geert heeft schoonheidsverzorging, grime, visagie en bodypainting gevolgd bij Denise Grésiac in Berchem (Antwerpen - België).

Na deze opleiding heeft hij plastische kunsten - mode gevolgd aan het instituut St-Maria eveneens te Antwerpen.

Geert werkt als free-lance visagist voor "MUST" by make-up studio (België en Nederland), en in het verleden ook vaak voor het weekblad 'STORY' bovendien geeft hij nog steeds les aan het heilig graf instituut in Turnhout.

Toen hij klein was droomde hij er al van om mode ontwerper te worden. Geert is er dan ook dagelijks mee bezig, ook make-up en grime interesseren hem enorm. Zodoende, maakte hij zijn jongensdroom waar: ontwerpen...

In de afgelopen jaren kreeg hij de kans om met verschillende bekende vlaamse schoonheden te werken, onder andere Ellen Petri, Veronique De Kock, Kathy Pauwels, Martine Jonckheere en nog vele andere...

Vanaf 12 oktober 2005 tot 4 januari 2006 was geert te zien in een Vitaya docureeks: "in de ban van de zaak", waarin je hem iets beter kon leren kennen en de moeizame weg naar erkenning mee kan volgen. deze reeks wordt in de zomer van dit jaar heruitgezonden.

Ondertussen heeft Geert al heel wat op zijn palmares staan: zo mocht hij bij zijn vorige defilé "back 2 my roots" rekenen op 600 nieuwsgierigen, heeft hij ons land vertegenwoordigd Samen met meesterflorist Tomas De Bruyne, chef kok Agron Billa, en Linda en Regi van Milk Inc. in het verrre Maleisië voor de Belgium Mystique Kuala lumpur, en werd de nieuwe collectie met veel gejuich ontvangen tijdens de voorstelling "showtime" op de grote markt in Sint-Niklaas.

Voor de nacht van EXCLUSIEF in 2008 had Geert de opdracht gekregen om dé blikvangers van de avond te ontwerpen, een jurk bezet met tienduizenden swarovski kristallen en een sprookjesachtig prinsenpak met als thema 1001 nacht, modellen van dienst waren Nathalie-Jane Krits en haar droomprins was Dieter Troubleyn. ook voor 2009 werd Geert aangesproken om het gezicht van de avond, niemand minder dan zangeres Petra te kleden in een jurk die geïnspireerd was op het carnaval van venetië en bezet met meer dan 130.000 swarovski kristallen.
Ook voor de nacht van exclusief van 2010 zou Geert De Puysseleyr voor een betoverende jurk zorgen, het thema werd deze keer Thailand en het gezicht voor de editie van 2010 was Tatiana Silva.

Voor de editie van 2011 werd samen met de organisatie van "exclusief" beslist om niet het gezicht van de nacht, Joke van de Velde in een peperdure creatie van De Puysseleyr te laten pronken,maar om de 'verhuis' van Knokke naar Oostende te vieren met een zeemeerminjurk bezet met 18000 echte zoetwaterparels van Henri Dom. Geert koos als model voor deze jurk een "echte vrouw" namelijk Barbara Dex.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

U kan de ontwerpen van Geert geheel vrijblijvend passen en bekijken in de  winkel - showroom in het centrum van Nijlen.